Het dienstenaanbod van Kriesels Shipbroker B.V. bestaat onder andere uit het opmaken van een adviesrapport, vraagprijsbepaling, verkoopstrategie en presentatie van uw schip
Kriesels schipmakelaar

De diensten van Kriesels Shipbroker B.V.

Het dienstenaanbod van Kriesels Shipbroker B.V. bestaat onder andere uit het opmaken van een adviesrapport, vraagprijsbepaling, verkoopstrategie en presentatie (foto’s 360 graden en film) van uw schip. Nadat wij samen met u het te verkopen schip geïnspecteerd hebben, kunnen wij u een richtprijs geven voor uw schip. Samen met u bepalen wij de vraagprijs.

Verkoopbegeleiding

Wanneer u aangegeven heeft uw schip of schepen tegen een bepaalde vraagprijs te willen verkopen, dan wordt het schip met alle specificaties op de website van Kriesels Shipbroker B.V. gezet en volgen er eventueel advertenties in de vakbladen. Voorts verzorgen wij de bezichtigingen en geven wij verdere verkoopondersteuning. Bij concrete interesse van een potentiële koper adviseren wij u graag over de te volgen onderhandelingsstrategie. Indien partijen tot overeenstemming komen, begeleiden en regelen wij de koopovereenkomst bij de notaris. Kortom, wij begeleiden het gehele proces, voor, tijdens en na het opmaken van de leveringsakte.

Tarieven
Bij de verkoop van een schip wordt de courtage berekend over de gerealiseerde verkoopprijs. Afhankelijk van de prijscategorie en courantheid van het schip berekenen wij tussen de 0,5% t/m 10,0%, exclusief BTW, met een minimum van € 7.500,= per object.

Transporten

Kriesels Shipbroker B.V. heeft al vele jaren ervaring met nationale- en internationale transporten (binnenvaart) (van Rotterdam tot aan de Zwarte Zee en van Gdansk tot Marseille) als scheepsbevrachter / disponent voor het transport van diverse soorten goederen, zoals b.v. casco’s, droge lading, constructiedelen, tanks, stukgoederen, transformatoren, maar ook vloeibare lading, etc. Deze goederen worden vanuit Nederland naar diverse andere landen vervoerd en omgekeerd. Als een klant goederen van Basel naar Rotterdam wil hebben, kunnen wij dit hele transport tot aan Rotterdam regelen, inclusief de overslag.

Startende ondernemers

Kriesels Shipbroker B.V. heeft in de afgelopen jaren al diverse startende schippers begeleid bij het ondernemerschap. Deze aanpak is zeer succesvol gebleken bij enthousiaste, positief ingestelde kapiteins die een eigen schip willen hebben. Kriesels Shipbroker B.V. begeleidt u van A tot Z bij de aankoop van uw schip. Wanneer u als potentieel koper aangeeft wat uw wensen zijn, tracht Kriesels Scheepsmakelaar B.V. een passend schip voor u te vinden. Indien u hierbij financiële steun nodig heeft, proberen wij u ook daarmee op weg te helpen.

Voor de binnenvaart zijn de volgende scheepstypes verkrijgbaar:

Duw- en sleepboten
Container- en vrachtschepen
Beunschepen
Dubbelwandige chemicaliëntankers
Dubbelwandige bunkertankers

Voor de zeevaart zijn de volgende scheepstypes verkrijgbaar:

Multipurpose drogeladingschepen
Olie- en chemicaliëntankers
Containerschepen

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op.